Tags

, , , , ,

PanousisMat
υπουργός ΠροΜπο (Προστασίας Μπόμπολα)

Θυμάστε τον Πανούση; Τον Γιάννη όχι τον άλλο τον καλό…

Αυτόν που σε άρθρο του στην εφημερίδα του Μπόμπολα είπε την αριστερά “Αριστερά του Τίποτα” γιατί ανέχεται διαμαρτυρίες; Προτού αλέκτωρ λαλήσει τρις λαλήσαμε εμείς με την κυβέρνηση της πρώτης φοράς Αριστεράς…

Πήγαν για διαδήλωση οι κάτοικοι των Σκουριών ενάντια στην καταστροφή του τόπου τους και του μέλλοντός τους και τους την έπεσαν από παντού… Μεταλλωρύχοι τσιράκια και μπάτσοι.

OK οι μεταλλωρύχοι πληρώνονται από τον Μπόμπολα… Οι μπάτσοι τα γουρούνια οι δολοφόνοι (ACAB all cops are bastards) υπηρετούν το Μπομπολιστάν ως πιστά σκυλιά των αφεντικών που είναι.

Όμως ο Πανούσης; Ο υπουργός ΠροΜπο (που τον ψώνισε ο Συριζας από το καλάθι της ΔημΑρ (της υπεύθυνης αριστεράς του Κυρ Φώτη που ότι μνημόνιο πέταγε το άρπαζε) τι έκανε από το να αποδείξει ότι είναι και αυτός υπουργός ΠροΜπο δηλαδή υπουργός Προστασίας του Μπόμπολα.

Συντρόφια  ΠΑΡΑΙΤΗΣΤΕ ΤΟΝ γιατί είπαμε, πρώτη φορά κυβέρνηση της Αριστεράς και πονάει η πρώτη φορά… αλλά καμιά φορά πονάει για πάντα. Μαζί το υπεύθυνο κεφάλι να πέσουν και τα κεφάλια των υπεύθυνων  α! και να καταργηθούν τα ΜΑΤ σύντροφε πρωθυπουργέ, όπως είχες τάξει προ…

Η είδηση από το κόκκινο 105,5

Σοβαρότατα επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Κυριακής στο Χονδρό Δέντρο Χαλκιδικής, όταν ο κόσμος που συγκεντρωνόταν για να διαδηλώσει εναντίον της εξόρυξης της Eldorado Gold, στις Σκουριές, δέχθηκε επίθεση από τα ΜΑΤ και μεταλλωρύχους. Αρκετοί διαδηλωτές τραυματίστηκαν.
Ξύλα, πέτρες και μάρμαρα (!) επιστράτευσαν οι … «αγανακτισμένοι» μεταλλωρύχοι εναντίον των κατοίκων – διαδηλωτών, στους οποίους οι αστυνομικές δυνάμεις έριχναν, ταυτοχρόνως, χημικά. Σημειώνεται πως το συλλαλητήριο εναντίον της κατ’ ευφημισμόν επένδυσης είχε εξαγγελθεί εδώ και πολλές μέρες, καθώς και ότι οι κάτοικοι συγκεντρώνονταν ήδη στο χώρο, όταν κατέφθασαν εκεί οι «αγανακτισμένοι».

Μιλώντας στο «Κόκκινο» γύρω στις 10.30 το πρωί, ώρα κατά την οποία βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση εναντίον των κατοίκων – διαδηλωτών, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη τόνισε:

«Αυτό που συνέβη είναι πρωτοφανές! Τα ΜΑΤ, όχι μόνο επέτρεψαν στους μεταλλωρύχους, που είχαν προφανείς άγριες διαθέσεις, να φθάσουν στο σημείο της συγκέντρωσης των κατοίκων, αλλά συνασπίστηκαν μαζί τους! Η αστυνομία επιτέθηκε εναντίον των κατοίκων μαζί με τους μεταλλωρύχους της Eldorado Gold. Καταγγέλλω τους υπεύθυνους της Αστυνομίας, Μανωλά και Μαντουβάκη, για αυτό. Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση δεν στρέφεται μόνο εναντίον των κατοίκων της Χαλκιδικής και του κινήματος εναντίον της ολέθριας εξόρυξης. Εκθέτει την ίδια την κυβέρνηση. Ποιος ελέγχει την αστυνομία; Η κυβέρνηση ή η Eldorado Gold; Ο κόσμος εδώ είναι απογοητευμένος. Δεν περίμενε ότι θα του ρίχνουν χημικά, όταν διαδηλώνει, και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Η Αστυνομία απέκοψε εντελώς τους κατοίκους που είχαν ήδη συγκεντρωθεί από όσους κατέφθαναν για να διαδηλώσουν.Σύμφωνα με τις περιγραφές μαρτύρων,αλλά και της ανταποκρίτριας του “Κόκκινου” Σταυρούλας Πουλεμένη, υπό το βλέμμα των αστυνομικών δυνάμεων, «αγανακτισμένοι» μεταλλωρύχοι πετροβολούσαν τα ΙΧ οχήματα κατοίκων, αλλά και τους ίδιους τους κατοίκους!

“Αυτό που βλέπω είναι απίστευτο”, είπε από τη συχνότητα του “Κόκκινου”, στις 11.25 το πρωί, η Σταυρούλα Πουλημένη και συνέχισε:

“Μεταλλωρύχοι έχουν ανέβει στην πλαγιά του λόφου και από εκεί πετροβολούν κατοίκους. Η Αστυνομία τους βλέπει και δεν κάνει τίποτε. Κόσμος τρέχει για να αποφύγει τον λιθοβολισμό και η Αστυνομία κάθεται απαθής…”.

Το μεσημέρι μίλησε στο “Κόκκινο” και τον Κώστα Σαββόπουλο η κάτοικος Αργυρώ Ιωάννου, που τόνισε μεταξύ άλλων:

«Έδερναν ανελέητα. Εμένα με κτυπούσαν με γροθιές και κλοτσιές, ένας άρπαξε καδρόνι και με κτύπησε με αυτό. Με πέταξαν σε χαντάκι – κι όλα αυτά ενώ δίπλα βρισκόταν η αστυνομία και παρακολουθούσε. Οι κύριοι της Eldorado έδειξαν ιδιαίτερη επιθετικότητα σε βάρος των γυναικών- το σημειώνω αυτό. Ρωτήσαμε τους αστυνομικούς γιατί τους κοιτούσαν απαθείς και μας απάντησαν ότι δεν επιτρεπόταν να κάνουν τίποτε. Εναντίον μας, όμως, επιτρεπόταν να δράσουν. Ας αναλάβει κάποιος ευθύνες για αυτό…»

Advertisements